Egészség Hídja Összefogás

Egészséghíd PartnerLánc 2012

Kedves Látogató!

Üdvözli Önt az Egészséghíd Partnerlánc, az első nagyszabású egészségtudatossági kampány hazánkban, amelyhez idén 10 cég majd’ 50 ezer munkavállalójával csatlakozott. Az akció fővédnöke ez évben Áder Jánosné Herczegh Anita, a Magyar köztársaság elnökének felesége.

Nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy a fejlett világban élő emberek egészségi állapotáért 50%-ban saját maguk, elsősorban életmódjuk felelős. A betegségek az egyén és családja mellett a társadalomra is jelentős nehézséget rónak: hazánkban csak a rákos megbetegedések következményeként mintegy 350 milliárd forint GDP kiesés keletkezik évente, amelyben nincs benne a gyógyszerár-támogatás és a fekvőbeteg-ellátás költsége. Ezért is tartjuk nagyon fontosnak, hogy minél több hasznos információt nyújtsunk ezen a területen.

Az oldalon tájékozódhatnak a mellrák mellett az ugyancsak gyakran előforduló, jó eséllyel szűrhető és gyógyítható méhnyakrák és prosztatarák orvosi tudnivalóiról, kezelési módjairól, a kockázatok csökkentéséről és az ehhez kapcsolódó adatokról. Tippeket kaphatnak a dohányzásról való leszokásról, egészséges táplálkozásról, a stressz megfelelő kezeléséről, vagy épp kikeresheti k a lakóhelyükhöz legközelebb eső szűrőállomást. Emellett személyes tanácsadással is szeretnénk segítséget nyújtani: kérdéseiket feltehetik orvosainknak az üzenőfalon. Bízunk benne, hogy idén is sokan részt vesznek egészségkvízünkben, a helyes válaszadók közül kisorsolt nyertesek meghívást kapnak a kampány végén szervezett exkluzív záró fogadásra, találkozhatnak kampányunk arcaival és sztártámogatóival.

Az idei kampányt ismét igyekeztünk interaktívvá tenni, hogy még több munkatársat ösztönözhessünk bekapcsolódásra. Az öt egészségüzenetet felhívások formájában juttatjuk el a résztvevőkhöz, ezzel próbálva színesebbé tenni az elkövetkező két hónapot. Számos nyereményjátékkal, pályázattal, aktivitással és további extrákkal gazdagodott a kampány, így érdemes folyamatosan böngészni oldalunkat, olvasni a hírleveleket, és ellátogatni az Összefogás Facebook oldalára.

Az Egészséghíd Partnerláncot az Egészség Hídja Összefogás Egyesület indította el 2009-ben, az Egyesület kiemelt támogatója, a GE Hungary által 2006-ban megvalósított sikeres belső dolgozói programjának ötletét alapul véve. A kezdeményezésben résztvevő vállalatok valamennyi munkatársát bevonó belső kommunikációs kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az államilag szervezett mellrákszűréseken való részvételre, és az egészséges életmód fontosságára a megelőzés érdekében. A program célja nem csupán a munkatársakat, de rajtuk keresztül családtagjaikat is elérni, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy egészségesebb életmódot folytassunk, ezáltal csökkentsük a betegségek kockázatát.

A közép-kelet európai térségben is egyedülállóan hatékony projekt kis anyagi befektetéssel többszázezer dolláros nyilvánossági értéket teremt. Ez egy olyan összetett folyamat eredménye, ami kihat az egyéni, a vállalati és össztársadalmi szintekre is. Egy beteg dolgozó munkából való kiesése veszteség az egyén és családja számára, de veszteség a cégnek is, valamint az egészségbiztosítási rendszernek. A betegség korai felismerésének jelentősége ugyanezen a rendszeren alapul: egy végső stádiumban kiszűrt mellrák akár tíz vagy húszszoros költséget is róhat az egyénre, a családra és az egészségügyi rendszerre, mint az időben diagnosztizált daganat, nem beszélve a gyógyítás hatékonyságáról, a túlélési esélyekről.

Ez okból bíztatunk minden céget, hogy csatlakozzon ehhez az egyedülálló kezdeményezéshez, amely közelebb viszi hazánkat az egészségtudatos vállalati gondolkodás európai mércéjéhez.

Bízunk benne, hogy akciónkat hasznosnak találják, és a továbbiakban is számíthatunk együttműködésükre.

Vissza a főoldalra

Termékeink

Kapcsolat